Jdi na obsah Jdi na menu
 


Satan z IRU- krycí pes

Satan z IRU.

Narozen 1.4.2017 ze spojení Freya z IRU x Yoshi von der Rheinebene.

Satan má vstřícnou a milou povahu. Je hravý a velmi rád se mazlí. Má krásnou tmavou červenou barvu tzv.čoko. Je dobře stavěný,vyvážený a kompaktní. Má štíhlou hlavu s perfektně posazenýma ušima. Výraz v obličeji je neuvěřitelně milý a hezký. To dělají jeho oči tvaru mandle a štíhlý čumák. Dlouhý štíhlý krk ladně přechází do ramen.

17.7.2018 Povedly se mi hezké fotografie při venčení pesanů. Je na nich Šífů- babička Satana , Freya- jeho matka a Satan z IRU. Je vidět jak podoba přechází z matky na dceru a následně na vnuka( syna).Nádherně stavění ,,jedinci".

9.9.2018 Satan je oficiálně KRYCÍ pes. Dnes měl dobrý den. Na Klubové výstavě získal V1, CAC a byl také bonitován a uznán chovným. Bon. kód : 29/30cm, III, A1, F3, I4, N1, P1. Jako zlepšovatel typu hlavy, nesení uší a ocasu. Vzhledem ke kvalitnímu zahraničnímu otci je i zlepšovatel krevní linie. Zlepšovatel pigmentu srsti - má krásnou jednolitou tmavou červenou barvu ( tzv. čoko). V případě zájmu o krytí upozorňuji, že nekrejeme tyto chov. stanice : Via Bohemica, Od Hobšovického rybníka, Mali Zmaj.

28.9.2018 Krajská výstava v Martiněvsi:  Satan z IRU  ve třídě otevřené: V1,Vt, Kr.vítěz. Tak Satan dostal svůj 1.pohár a věřím, že není poslední. Postupně se zlepšuje a až dozraje i psychicky bude perfektní.

12.10.2018 Satan dospívá i tělesně. Viz foto. No chlapi mají vše později: rozum i postavu.

25.10.2018 Satan je oficiálně zaregistrovaný a tudíž může pokračovat v zachování linie Iroušů. Dostal i knihu krytí. Tak uvidíme jestli bude mít nějaký zápis .Byla by škoda tuto krevní linii nepoužít.

2.12.2018 MVP Praha  .Satan získal V1,CAC. Mohl dosáhnout i na CACIBA, ale je ještě psychicky nezralý a je to takový mamánek. Ještě se neumí soustředit na vystavování. Občas si vzpomene, že chce na ruku a pak chodí po dvou. :-) Pani rozhodčí se moc líbil - postavou, hlavou, postavení uší,přilehlé pysky, hluboký hrudník - jen to předvádění. Tak uvidíme příští rok. Škoda, že nám ,,odešel " blesk na foťáku proto jsou fotky v horší kvalitě.

21.4.2019 MVP Praha . Máme další V1, CAC. Ještě jeden a můžeme žádat o Českého šampiona. Jsou mu 2 roky tak budeme tvořit osvalení a bude i CACIB. Tak jsem tak přemýšlela jak ty výstavy postupně upadají. Nyní nedostanete na výstavě kartičky CACIB ale ani CAC. Poháry jak kdy ale spíše ne. Když je více psů tak Vám nenapíší ani posudek. Připadám si jako ovce. Přijdete 3 minuty má na Vás rozhodčí, nevíte proč dostanete určitou známku (v tom je perfektní p. Hořák - vždy popíše psa ) a nakonec nedostanete ani posudek. Příště nám to řeknou a Vy si to nechte doma vytisknout. No po propočtu  poplatku mi vyšla docela zajímavá čísla: 3 min - za 800kč, 1 min - 267 kč, 60 min. - 16000kč na hodinu. To docela ujde.

18.5.2019 Klubová výstava ,Memoriál. Satan je čím dál na výstavách lepší a lepší. Vydrží stát hodně dlouho a perfektně. Jen pan rozhodčí měl trochu problém se Satanovou tmavě čokoládovou barvou. Ani se mu nedivím po těch tzv. žemlovkách . Další hláška rozhodčího:,, o mě je známo, že mám radši č/p barvu" co to je za průpovídky ! Měli by si to rozhodčí nechat pro sebe. Freya byla ve tř. veteránů. Byla druhá jen proto, že vítězka byla starší. No myslela jsem, že se posuzuje podle kondice a ne věku. Tak ať udělají věkové rozpětí od - do. Takto to není fér. Freya má v 9,5 letech všechny zuby a krásně čisté, hezky se staví a pohybuje. Satan CAC, Freya V2.

19.5.2019 MVP Litoměřice. Satan opět předvedl, že na to má jen potřebuje ještě trochu dozrát. V1,CAC. Nechali jsme si vystavět Českého šampiona a CAC z Litoměřic je již na víc. Freya se předváděla jako zkušená šampionka a bylo vidět, že jí to baví. V1,BOV. Měla jsem na výstavě moc hezkou a milou návštěvu. Přišli se na nás podívat majitelé TANA z IRU. Ano toho co byl týrán dostal se do útulku a nyní má nové páníčky. Jsou to moc milí lidé a je vidět, že je Tano  opečováván a milován. Moc jim za tu péči děkuji.

20.7.2019 Klubová výstava v Martiněvsi - bez zadávání Klubový vítěz. Satan získal V1, CAC ve tř. vítězů a tak má nakročeno na titul Český Grand šampion. No letos to již nedoděláme a co bude příští rok to se ještě uvidí. Satan je lehčího tipu tzv. ,,sporťák" a tak proti mohutným soupeřům nemá moc šancí. Uvidíme až se dostane z puberty a osvalí se. Pak se těšte. smailík-s-pohárem.gif

25.8.2019 MVP Ml.Boleslav. Satan je každou výstavou lepší a lepší. Přestává mít postavu puberťáka a mění se v moc hezkého psa. Ocenění  V1,CAC,R.CACIB ve tř. šampionů. I když německý pes co ho porazil měl prasečí ocásek a kulatou hlavu. Tak uvidíme příště.

30.11.2019 MVP Praha . Satan z IRU se panu rozhodčímu moc líbil i když mu vytknul přeci jen ještě trochu té mladické ,,rozjuchanosti", ale už začíná vystavování brát trochu vážněji. Perfektně ukázané zuby i postavení, ale při pohybu v kruhu  párkrát radostí poskočil.  :-) Tak,že V1,CAC,R.CACIB. To nevadí . Satan dodělal Grand Šampiona. Dál již asi nepůjdeme. Do zahraničí nemám jak jezdit a bez zahraničních výstav Interšampiona neudělám. Jeho mamina Freya z IRU dodělala Veterán šampiona. Ukončila tím svoji výstavní kariéru i když měla výstavy ráda. Uvidíme jak bude později fit ,možná se ještě někam přihlásíme. Kdo může říct, že vystavuje matku se synem a úspěšně.   smajlik-se-zubi.gif

 

Náhledy fotografií ze složky Satan z IRU - krycí pes

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář