Jdi na obsah Jdi na menu
 


štěňata,Welpen V1.

Vrh V1.

17.6.2018 Tak jsme nakryli Hell z IRU. Stejným psem jako u vrhu T1. Jsou ze spojení kvalitní a hezká štěňata. Bude to náš poslední vrh. Po měsíci uvidíme jestli Hell zabřezla. Zatím se můžete podívat na předporodní kalendář vrhu V1 . Odkaz je v oblíbených odkazech. 

 17.7.2018 Dnes má Hell 30. den březosti. Prošla si ranní nevolností a nyní bude jíst za ?. Kolik to uvidíme.wink

16.8.2018 Máme štěňata. Dvě, kluka a holku. Oba jsou černí.  Čekala jsem jich víc, podle toho jak byla Hell mohutná, ale byla jen ,,vyžraná". Přesvědčivě na mě koulela očima a loudila o něco k snědku. No a já jsem jí na to skočila. Mám více zájemců než štěňat. Budou si je muset ,,půjčovat". smajlik-mrka.gif Hell i štěňata jsou v pořádku. Mamina  má tolik mléka, že by mohla dělat kojnou. Rozhodčí by řekl, že má mohutné předhrudí.dort-2-svicky.gif

25.8.2018 Dnes dostala štěňata jména:  pejsek je Vasco z IRU a fenka Vi-Fi z IRU. Všichni tři jsou v pořádku . Vasco ani Vi-finka nemají problém se do sytosti napít. Již mají také svoji termoregulaci a tak jsou v klidu a spokojení.

2.9.2018 Další týden. Štěňata mají otevřená očka, ale ještě nevidí ostře. Za týden to bude lepší. Je vidět na váze, že se nemají špatně. smajlik-se-zubi.gif

9.9.2018 Začínám přikrmovat. Dostali řidší kaši pro štěňata. Musí si na ni pomalu zvykat. Mají 3 týdny a začínají jim růst zoubky. Také získávají sebevědomí a odvažují se courat po ohrádce. Pomalu poznávají svět. Poslala jsem žádost o zaregistrování na ČMKU tak již budou oficiálně Irouši.

16.9.2018 Štěňatům je měsíc. Proběhlo 1. odčervování ,pastou pro štěňata. No nadšený moc nejsou. :-).  Mají již špičáčky a ostatní se postupně prořezávají. Již zkouším přikrmovat, ale zatím z toho má nejvíce Hell. Co zbyde tak dostává. ,,Čmoudi" moc nechtějí ,ale až je Hell odstaví tak jim budu dobrá. Je to o něčem jiném než když jich bylo 7 (Freya) a já jsem musela pomáhat při krmení. Ne že by měla málo mléka, ale bylo moc štěňat.

23.9.2018 Tak již běhají po kuchyni. Když uklízím v ohrádce  musím je dát stranou jinak se mi motají pod nohama  a na všechno jsou zvědavý. Přecházejí na pevnou stravu. Masíčko, rýži atd. Podle fotek je vidět jak rychle rostou.

24.9.2018 Již je jim ohrádka malá tak je začínám pouštět po kuchyni.Viz nové foto. Postupně se budou seznamovat i s ostatními pesany.

30.9.2018 Další týden. Strašně to utíká. Dnes proběhlo 2. odčervení zatím pastou pro štěňata, stříhání drápků a kontrola zubů ,focení .Jsou v pořádku tak jak to má být. Již baští i granulky. Příští týden budeme čipovat,očkovat a dostanou EU pas.

5.10.2018 Tak jsou štěňata ,,dospělá." Mají občanku ( EU pas),1.očkování a čip. Cesta na veterinu proběhla v klidu bez zvracení a naříkání. Je zajímavé, že naše štěňata v autě nezvrací. Doma po příjezdu pokračovala v tom co jim jde nejlépe - jídlo, hraní a spaní. :-)

7.10.2018 ,,Čmoudi" mají před sebou poslední týden doma. Proto, že je hezky tak je bereme i ven na zahradu. Ať si užijí  podzimního sluníčka. Vifinka je jako šídlo . Stále poletuje a zkoumá. Vasco ji následuje, ale je opatrnější.

12.10.2018 Štěňata mají poslední možnost se vyřádit. Zítra a v neděli jdou do nových domovů. Tak jsme udělali poslední fotky a zároveň je seznámili s částí smečky. Také jsem je naposledy odčervila a to pratelem. Mám s ním dobré zkušenosti.   

 

Náhledy fotografií ze složky štěňata,Welpen V1.

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář