Jdi na obsah Jdi na menu
 


štěňata, Welpen S1

Vrh S1.

2.2. a 3.2.2017 Tak máme nakryto. Freya je kvalitní plnochrupá fenka a je nakrytá kvalitním plnochrupým německým psem. Je to osvědčené opakované spojení. Štěňata z tohoto spojení jsou velkým přínosem pro náš chov. Přesto je na majiteli jestli bude se štěnětem dále pracovat nebo chce jen kamaráda. V sekci oblíbené odkazy je možné sledovat vývoj štěňat v tzv. předporodním kalendáři.

25.2.2017 Tak se nám vystřídalo období žravosti s nynějším obdobím nechuti. Ráda by něco snědla, ale neví co. :-) Min. do 8.3. musí být v klidu a pohodě. Jinak by ještě mohla děloha zárodky vstřebat. Tak Freye podstrojuji a ona toho využívá (zneužívá) :-) 

28.3.2017  Máme pár dní do porodu. Už si zvyká na porodnu a já si musím pro jistotu prostudovat postup. Abych na něco nezapomněla.

1.4.2017 A je to tady a není to apríl. Máme štěňata. 5 x pejsek a 1x fenka.

dort--s-c.6.gif

4.4.2017 Všichni jsou v pořádku. Freya se vzorně stará a začala více jíst. Po porodu fenky nemívají moc chuti do jídla. Řeším to tak, že krmím z ruky . Postupně se sama chodí najíst.

5.4.2017 Fenka,  červená ,Sunny z IRU, obojek červený,zamluvená.

               Pejsek, černý s pál. ,Satu z IRU, obojek žlutý.

               Pejsek , černý s pál., Set z IRU, obojek modrý.

               Pejsek, černý s pál. Sid z IRU, obojek bílý.

               Pejsek, červený, Satan z IRU, obojek zelený. 

               Pejsek, červený, Slayer z IRU, obojek trikolóra.

16.4.2017 Štěňata mají otevřená očka, ale ještě normálně nevidí. Až později se jim zrak zaostří. Přikrmuji . Přeci jen 6 štěňat je docela dost.

23.4.2017 Další týden. Štěňata již vidí a také slyší. Pokoušejí se i o ,,vrčení". Krmí se z misky. No je to jako ,,hatlala - patlala. Musím je pak spolu s Freyou očistit.

30.4.2017 Štěňata mají 1 měsíc tak jsem musela preventivně odčervovat. Poprvé se používá pasta. Vůbec jim nechutná, ale nedá se nic dělat. Už baští sami z misky . Zoubky se jim již začínají prořezávat a začínají si hrát. Tak,že vážení, kontrola, novou stužku, focení a odčervení. Každý den ráno a večer nové noviny a povlíkat. Samozřejmě několikrát denně krmit. Docela dost práce pokud se chce chovatel kvalitně štěňatům věnovat.  

5.5.2017 Povedlo se mi zachytit hezké okamžiky se štěňaty. Pár jsem jich přidala do fotoalba pro potěšení.

7.5.2017 Štěňata již mají prořízlé zoubky a tak okusují co se dá. Včetně mě.   smajlik-mrka.gif

14.5.2017 Tak máme zase o týden starší ,,čmoudy". Ohrádka je jim již malá . Když se probudí pouštíme je do kuchyně a verandy. Brzy si zkusí i venek. Pak zahradu a to už budou pomalu připravená k odběru.  

18.5.2017 Štěňata již chodí běžně ven a tak jsem udělala pár  fotek. Bylo dost sluníčko . Některé fotky nejsou moc kvalitní ale záleží spíše na obsahu než kvalitě. :-)  

22.5.2017   Tak jsme vše v pořádku přežili. Jsou čipovaná  jednou očkovaná a mají EU pas. Štěňata se moc líbila. V autě dělali obvyklé štěněčí věci : jedli,spali,hráli si a dělali bobky. :-) . Od 27.5.2017 jsou k odběru. Grátis dostanou PP, boudičku, krmivo, hračku a jiné drobnosti. Samozřejmě sepíšeme také smlouvu. Netrváme na výstavách, ale když se se štěnětem  nějaké zúčastníte tak nás to potěší.

28.5.2017 Dnes se uskutečnil 1.odběr. Do nového domova odešel Slayer. Nyní se jmenuje Slayer Hanák z IRU. Jako vždy jsem to zbytečně prožívala. Majitelé jsou moc fajn , Slayer vrtěl ocáskem a byl naprosto spokojený. Má kamarádku Sofinku s kterou budou společně vyrůstat a dovádět. Tak mnoho hezkých společných dní do další životní etapy.  smaijlík-mává.gif  

3.6.2017 Nový domov má i Satu z IRU. Pokud se pejsek povede tak má před sebou výstavní kariéru. Držím všechny palce. smailík-s-pohárem.gif

10.6.2017 Sunny z IRU má již nový domov a dvě rozumné kamarádky. Určitě spolu zažijí mnoho hezkých dní. srdíčko-modré-s-hvězdičkou.gif

9.7.2017 Kluci úspěšně absolvují tzv. socializaci. Každý zvlášť a sám bez doprovodu  jsme na celé dopoledne na výletě. Zde se kamarádí s lidmi, dětmi i pesany. Kluci již znají několik povelů a poslouchají. Jsou naučení i na čištění zubů. Jen si na ně začínám moc zvykat.

13.7.2017 Tak máme za sebou poslední očkování zároveň i se vzteklinou . Kluci byli moc stateční a v ordinaci byli jako doma. Vůbec se nebáli. Udělali jsme si i procházku se společným venčením a také fotky .Není  jednoduché vyfotit ,,pytel blech". štěně-pinče.gif

18.7.2017 Sid si již našel novou rodinu. A to doslova. Majitelé se původně přijeli jen podívat a seznámit. Sid si je ale nenechal ujít. Uvelebil se na klíně  a bylo rozhodnuto. Celou cestu prospal . Nyní se seznamuje s domovem. Přeji Všem dlouhý a spkojený život. Ahoj Side. smaijlík-mává.gif

8.8.2017 Set má nový domov a neuvěříte kdo mu dělá společnost. Jsou to myší kamarádi. Už se těším na fotky jak si spolu hrají. smajlik-mrka.gif  Páníčci u nás byli jeden den na seznámení a druhý den si Set lehl paničce do klína a bylo rozhodnuto. Jeli až do Brna ale zvládli cestu všichni v pohodě. Tak ahoj Sete.

29.8.2017 Satan zůstává u nás doma . Má velký potenciál .Chtěli bychom ho uchovnit .          

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář